DESPRE NOI

Clubul ASTRA este cenaclul literar al Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, organizat cu susţinerea Bibliotecii Judeţene ASTRA şi a Editurii A.T.U. din Sibiu. Întâlnirile au loc în prima zi de luni din fiecare lună, începând cu orele 18, la Biblioteca ASTRA, în Sala de consiliu (Corpul B, et. I).


Discuţiile sunt moderate de Mihai Curtean

mihaicurtean@yahoo.com


© Conţinutul acestui blog intră sub incidenţa Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate revine autorilor. Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului acestui blog, fără acordul autorilor, este interzisă şi se pedepseşte conform legii.

marți, 21 octombrie 2008

OCTOMBRIE

6 octombrie 2008 - a citit:
Doina Ruşti
(proză - lectură publică din romanul
Fantoma din moară).


Doina Ruşti, la Club ASTRA

Luni, 6 octombrie, Club ASTRA a fost gazda prozatoarei Doina Ruşti, care a susţinut o lectură publică din noul său roman, Fantoma din moară. Cartea a apărut în acest an la Editura Polirom, fiind al doilea volum al autoarei ce apare în colecţia Ego. Proză, după romanul Zogru, în 2006.

Întâlnirea Doinei Ruşti cu publicul sibian a venit după lansarea Fantomei din moară la Viena, în 25 septembrie a. c., în cadrul programului Wien liest Rumänien / Viena citeşte România, dedicat prozatorilor români contemporani şi organizat de Institutul Cultural Român din Viena şi Societatea Austriacă pentru Literatură în colaborare cu Editura Polirom.

„Fantoma din moară este un roman despre lumea alunecoasă a delaţiunii, a supravieţuirilor minore şi a acţiunilor generale, pe care le hotărăsc făuritorii Istoriei. Este şi un roman despre comunism şi urmările lui. Dar povestea principală este a unei fantome vaporoase, omniprezente şi obligate să trăiască şi ea în ruinele unei lumi de care este iremediabil legată. Lumea păstoasă în care putrezesc rădăcinile mele”, a declarat autoarea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

"Fantoma din moara" este unul dintre cele mai interesante romane aparute in ultima vreme. E "o razbunare" pentru cei care au suferit in timpul comunismului redactata intr-o maniera scriitoriceasca deosebit de atractiva si... insolita. Merita sa fie citit; se mai afla inca in librari.
Silviu Guga